FREDAG D. 25. MAJ 2018
15:00-17:00 Åben jam
17:00-18:15 Niels Ottesen og
George Sorensen
Store Scene
18:30-19:30 Workshop i lydalkymi Bålskuret
19:30-20:45 Trolska Polska Fortællerhulen
21:00-22:00 Åben jam
22:00-23:15 Trio Svin Store Scene
23:30-? Åben jam
LØRDAG D. 26. MAJ 2018
09:00-10:00 Yoga Hyggeplænen
10:00-11:00 Roskilde fortællerlaug Fortællerhulen
11:00-12:00 Lo Specchio:
Ronja Røverdatter
Store Scene
12:00-13:15 Virga Fortællerhulen
13:30-14:45 ROD Store Scene
15:00-16:00 Kaoskomplottet Fortællerhulen
16:00-17:00 Annemarie Krarup Fortællerhulen
17:00-18:15 De uslebne diamanter Store Scene
18:30-19:30 Åben jam
19:30-20:45 Twang Fortællerhulen
21:00-22:00 Åben jam
22:00-23:15 Púlk Store Scene
23:30-? Åben jam
SØNDAG D. 27. MAJ 2018
10:00-11:45 Roskilde fortællerlaug Fortællerhulen
12:00-13:15 If It Ain't Broke Store Scene
13:30-14:45 Søren Korshøj Fortællerhulen
15:00-16:15 Sangskriver-workshop
v. Søren Korshøj
Fortællerhulen
16:30-? Åben jam og efterfest for frivillige

Se programmet for 2017 på sidste års hjemmeside.

Se programmet for 2023 på dette års hjemmeside.

Koncerter

Virga

Virga er en musiker og digter, som udforsker stemninger i naturen og menneskets skrøbelige indre gennem atmosfæriske lydlandskaber, folk, pop og dansk poesi. Musikken spilles live af en drejelire og et sæt loop-pedaler, der benyttes som både bas, guitar, stryger, synth og drone, og som sammen med poesien skaber et indlevende rum for publikum. Duoen, som består af tidligere fynsmester i poetry slam Nikolaj Johansen og konservatorieuddannede Nicolas Koch-Simms, er aktuelle med EP’en ”Ildfluer” som præsenterer et univers der på samme tid er magisk og melankolsk, skrøbeligt og snerrende.

http://www.virga.dk/


Trolska Polska

Trolde, vandnymfer, drillenisser, elverfolk... Hvad er det egentlig der rør sig derude i skoven? Trolska Polska er et eventyrligt orkester, som med medrivende melodier og glæde-smittende energi tegner et fortryllende og festligt billede af et væld af skikkelser fra den nordiske myteverden. Den syv-trolde-store håndplukkede besætning udgør en hel lille troldesymfoni, der med et utal af spændende instrumenter vækker jætter, alfer, kanutter, sinkaduser og andet troldtøj til live gennem Seebergs iørefaldende melodier. For disse skæve og nærmest urnordiske kompositioner modtog Seeberg en Danish Music Award som årets komponist i 2014.

http://trolskapolska.dk/


Púlk

Med skrigende klarinet, båthorn og overdrive-harmonika river Púlk ved ens forståelse for den folkelige musik, som skaber den fuldendte forvirring søndag morgen, hvor du vågner op og spørger dig selv om du var til folkefest eller en rockkoncert. Bandets fire medlemmer kommer fra forskellige musikalske baggrunde og med en nysgerrighed for det sære er deres mål at skabe en hybrid mellem rockmusikken, det eksperimentelle og den nordiske folkemusik. Klangbilledet er blandet af instrumentale anekdoter, som tager melodiske afstikkere og beretninger fra hverdagslivet med de skævheder som former det.

http://pulked.dk/


Twang

En koncert med Twang er uforudsigelig. Koncerten er fyldt med humor og varme, når de tre musikere går på scenen og samles om deres fælles mikrofon. Twangs besætning med bas, violin og banjo er traditionel, men trioen er konstant i gang med at forny og nyskabe den amerikanske folkemusik. Twang er kendt for deres nærvær, ærlighed og tætte samspil med publikum og hinanden. Med musikalsk overskud, historier, anekdoter og drillerier binder trioen sangene sammen til en levende koncertoplevelse. It don't mean a thang if it ain't got that Twang!

https://www.facebook.com/twangtrio/


Trio Svin

Trio Svin er et høj-oktant støjband der tager folkemusikken ud på dybt vand. De spiller tungt svingende folkemusik, sirligt krydret med alt fra metal til drum'n'bass. Trio Svin leverer et velplaceret æselspark i mellemgulvet med deres kompromisløse sound, udsprunget af de tre artisters forskellige baggrunde i klassisk violin, rocktrommer og metalbas. Drengene sparer ikke på tandsmøret og ser til at folkemusikken aldrig bliver den samme igen!

http://triosvin.dk/


Søren Korshøj

Søren Korshøj er en markant poet på den danske folk-scene. Hans unikke sans for det danske sprogs finurlighed, kombineret med melodiøse sangbare melodier, trækker publikum ind i et personligt univers. Han gør brug af humor og alvor gennem en række fortællinger som spundet ud imellem sangene bliver til et spejl af den tid vi lever i. Dét giver publikum en eftertænksom, glad oplevelse ud over det sædvanlige. Det hele understøttes af Sørens farverige fingerspil på guitar.

https://www.soerenkorshoej.dk/


ROD

ROD er Danmarks største træf for unge der dyrker folkemusikken. Det årlige arrangement samler et par hundrede musikere i alderen 15-25 år og har dannet rammen for mange koncerter og grobund for flere bands. Til Ild i Gilden vil ROD præsentere en række numre som bl.a. er øvet op under årets træf i påsken.

https://rodfolk.dk/

https://www.youtube.com/watch?v=iFRTdNAfSjU


Niels Ottesen / George Sorenson

Sangskriver og guitarist Niels Ottosen og mandolinspiller George Sorenson tager traditionerne med på road trip, når de gensplejser nordisk og irsk spillemandsmusik med blues, country og original dansk sangskrivning. Det er iørefaldende sange, der kan henlede tanken på Søren Kragh-Jacobsen, Cornelis Vreeswijk og Paul Simon. Teksterne sætter ord på eventyrlysten og -angsten og viljen til at se verden og hinanden uden tågeslør. Deres debutalbum 'Sange fra Taget' udkom i november 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=NDzjiW5hg00


If It Ain't Broke

If It Ain't Broke er et seksmandsorkester opstået i Aarhus i 2017. Gruppen spiller en bred vifte af gamle bluegrass, oldtime, country og gospel tunes i både klassiske og mere alternative arrangementer. Med lækker kvindevokal i front, bakket op af kontrabas, guitar, banjo, mandolin, fiddle og lilletromme, er der lagt op til en hyggelig sidste dag på festivalen.

https://www.facebook.com/ifitaintbrokeband/


De uslebne diamanter

De uslebne diamanter er et 9-mands Disney tribute band, der spiller op til fest med alle dine yndlings hit fra alle de kendte tegnefilm fra film som Junglebogen, Aristocats, Aladdin, Løvernes konge, Tarzan og Frost! De lover at der helt sikkert er noget vi kender, og at de altid skaber en fest!

http://deuslebnediamanter.dk/


Fortællinger og workshops

Roskilde fortællerlaug

Roskilde fortællerlaug er en forening af fortællere, som arbejder med den mundtlige fortælling, herunder eventyr, myter, livshistorier oa. Foreningen blev stiftet i efteråret 2006 og har omkring 12 medlemmer, fortrinsvis lokale fortællere. Roskilde fortællerlaug fortæller for børn og voksne, hvor folk mødes: Sagn og myter fra den nordiske mytologi, skrøner fra Sejerø, historier om mærkelige dyr og sære væsner, eventyr om hekse, trolde, drager og lindorme, ulve-historier, forvandlingshistorier, kvindeeventyr og mandehørm samt eventyr fra hele verden.

http://www.roskildefortaellerlaug.dk/


Lo Specchio: Ronja Røverdatter

Roskildes lokale amatørscene, Lo Specchio, vil gerne skabe interesse for scenekunsten hos børn og voksne i alle aldre og gøre teater tilgængeligt for alle. Lo Specchio har en vision om at skabe en solid grobund for udviklingen af scenekunsten i Roskilde og omegn. Lo Specchio stiller op med deres børne/ungdomshold som består af ca. 30 børn og præsenterer på festivalen denne sæsons stykke: Sebastians Ronja Røverdatter. De tager jer med på en fantastisk rejse ind i Astrid Lindgrens skønne univers. Glæd jer til at møde grådværge, heksefugle, røvere og rumpenisser i denne vidunderlige, musikalse fortælling om Ronja Røverdatter og hendes eventyr i Mattisskoven.

https://teaterlospecchio.weebly.com/


Annemarie Krarup

Historiefortælleren Annemarie Krarup vender tilbage til Ild i Gilden med sine skamløse eventyr, som udkommer i bogform om få dage. Hun fortæller støvet af de overleverede historier, som hun har gravet frem fra kasser i kældrene under Dansk Folkemindesamling. Der gemmer sig eventyr, historier, sagn, sange, melodier og meget andet, som er indsamlet af de gamle folkemindersamlere.

http://www.annemariekrarup.dk/


Kaoskomplottet

Når improgruppen Kaoskomplottet indtager scenen ved man aldrig hvad der kommer til at ske. Det er publikums vanvittige bidrag og spillernes forskruede hjerner som sætter den usikre kurs, når gruppen gennem en lang række hårdrejsende og halsbrækkende teatersportsdiscipliner desperat forsøger at underholde publikum. Og indtil videre er det faktisk lykkedes. Utroligt nok. Tag chancen og se om ikke også DU får et godt grin når Kaoskomplottet slår sig løs.


Workshop i lydalkymi

Udfold dine evner! - Fredag d. 25. kl. 18:30 får du en introduktion til og rejse ind i lydens alkymi. Med lydalkymi stræber vi efter at kommunikere uden ord, og ønsker at byde dig velkommen til en verden der i stedet består af intens lytning, følelse og udtryk. Vi glæder os til at udforske med dig fredag kl. 18:30!