Om foreningen

Foreningen Ild i Gilden stiler mod at fremme den akustiske folke- og verdensmusik. Ambitionen er at lave arrangementer og mødeaftener som skærper interessen for folkets musik, fortællinger og øvrige præsentationer. Nogle mødeaftener går med at planlægge festivalen, men vi tager også på ture ud til andre inspirerende arrangementer og mødes med ligesindede foreninger som vi ser mening i at samarbejde med.

Hvem er vi?

Foreningen blev stiftet i 2017 af formand Daniel Nayberg og kasserer Mark Langer. Siden da er bestyrelsen fordoblet til de nuværende 4 medlemmer.

Formand:
Daniel Nayberg beskæftiger sig egentlig mest med den elektroniske musik, som han både spiller og underviser i, men har også en forkærlighed for det akustiske. Han er uddannet performance designer, og er som arrangør engageret i et hav af events udover Ild i Gilden. I sin fritid arbejder Daniel som kulturansvarlig i oplevelseshuset INSP og er derudover freelance lydtekniker og underviser.

Kasserer:
Mark Langer er musiker og spiller/underviser i irsk folkemusik et par gange om måneden i Roskilde. Han har for en del år siden været på folkemusikerstævner for unge (ROD og FOD) hvilket har skabt grobund for hans engagement i Ild i Gilden. I hans fritid er Mark læge på Sjællands Universitetshospital, Køge. og bor i kollektivet Gildesgård, som ligger arealer til festivallen.

Bestyrelsesmedlem:
Sacha Kjøller, eventarrangør med fokus på booking, afvikling og frivillighed. For nylig hjemvendt efter 2-årig rejse med henblik på musik og kultur i EU med introduktion til bl.a. ungarsk- og slovakisk folkemusik, fransk gypsy jazz, afro-fusions og gademusik. I sin fritid er Sacha receptionist, booker/afvikler og bosat i København.

Bestyrelsesmedlem:
Mads Østergaard Nielsen, kulturel serieiværksætter med mange års erfaringer inden for festivaler, kunstudstillinger og audio-visuel performance. Modtager af adskillige kulturelle iværksætter priser, blandt andet kulturministeriet ungdomspris og Roskilde Festivals frivilligpris. Elsker at arrangere nye og anderledes festivaler som spiller gæsterne et pus og giver en "wauw, den havde jeg ikke regnet med"-oplevelse når de tager hjem!

Samarbejdspartnere

Ifmb. foreningsarbejdet samarbejder vi med:

Ved afvikling af festivalen samarbejder vi med: